Comportament

                                 COMPORTAMENTUL

       Perusii au un comportament diferit fata de celelalte animale ,dar din aceasta cauza ei ne iumesc de fiecare data(intr-un mod placut).              

         –Acestia se sperie de intuneric, desi unii nu fac niciun zgomot noapte ,altii se invart intruna prin colivie. Este foarte bine ca pentru cei nelinistiti sa puneti o veioza langa colivie si sa o aprindeti in fiecare noapte ,astfel incat ,atunci cand dormiti sa poata si mica fiinta sa doarma la fel de linistit ca si tine.Perusii dorm mai linistit ziua decat noaptea ,deoarece ei nu vad nimic . o sa observati ca uneori perusul vostru doarme intr-un picior,cu celalalt ascuns in puful calduros.Sa stiti ca acest lucru nu este dec rau ,de fapt daca el doarme asa sa stiti ca este de bine se simte linistit si relaxat.    5OKNCA2LLAW4CAXKO1CMCAFMOVUYCAOGE5G6CA0H8EX6CA30BPCWCAORMV5ECAD9N7G0CAZ78SRGCACHH7EACA8LD3KGCA888PK8CAA0RI2ACAC8U8LDCAZGJTKJCAEUYNCWCABKUHXWCA2I12RI 

          –Salutul lor este atuncicand isi intind aripile si piciorusele.Acestia se mai pregatesc sa zboare in acest fel.

 

 

            – Semne de suparare:sare nervos pe barele colivie ,tipa se umfla in pene fara a se fi scarpinat. In acest caz ,incearca sa il ,,imbunezi cu ceva bun”  

           -semne de multumire:ciripeste cat mai frumos,se joaca cu jucariile ,mananca foarte mult . 

           -semne de atasament fata de stapan:te striga (vei observa ca in timp el te va striga intr-un fel mai special ,ceea ce inseamna ca si el te-a botezat pe tine),se lasa alintat ,se urca pe degetul tau ,se urca pe capul tau

           -isi curata ciocul de bare :i-a placut mancarea

           -stranuta:inseamna ca sta in curent .Gasestei un loc care sa nu fie in curent

           -scarpinatul:nu este un motiv de ingrijorare ,acestia isi curata penele de mai multe ori pe zi ,ca sa alunge praful de pe ele.

Leave a comment