Alcatuirea corpului

                      Alcatuirea corpului      

 

   Corpul sau este alcatuit din cap,2 aripi,trunchi si picioare ,acoperite cu solzi ,ca la reptile. Capul mic ,are doi ochi mici dispusi ventral pe fiecare parte .Cioucul este foarte tare ,de aceea el poate apuca si distruge ceea ce ajunge in fata perusului. De asemenea perusii isi folosesc cioucul ca sa se apere de dusmani . el poate pisca pana la sange si este si foarte deranjata aceasta ciupitura ,deoarege te ustura foarte tare ,desi trece repede. Perusul are deasemenea si urechi ,dar care nu se vad .Fiecarui sunet sau cuvant spus de noi pe tonuri diferite ,le pun cate un inteles ,astfel inacat trebuie sa avem griji cum le vorbim.

               Aripile sunt   formate din pene de dimensiuni diferite. Cele mai mici ,care acopera pielii aripilor sunt cele mai mici si sunt asezate in doua randuri ,astfel incat cele de pe primul rand sunt foarte mici si sunt in jur de 25-30 , cele de pe al doilea rand sunt cam 20-25 si sunt mai mari . Penele care ajuta la zburatul pasarii sunt mult mai mari si sunt separate in doua grupuri :cele primare si cele secundare. Cele secundare sunt mai putine decat cele primare sau cele mici ,dar sunt mai mari decat cele care acopera pielea . Penele primare sunt cele mai mari pene  care sunt alcatuirea aripii perusului si sunt in jur de 10 .

                   Trunchiul se terimina intr-o coada lunga de 5cm .El este acoperit deasemenea din puf  ,care ii tine de cal erusului in anotimpurile friguroase.

                   Picioarele dupa cum am mai mentionat sunt acoperite de solzi . Ele sunt alcatuite de 4 degete , doua mari ,unul mai mic si unul care se observa mult mai greu ,deoarece sete cu mult mai mic decat celelalte 4. Pare doua picioare care sunt folosite pentru agatarea de diferinte lucruri .Cu ele nu prea se poate deplasa ,deoarece mijlocul lor de locomotie este zborul . Cu picioarele se agata mai aes de mancare.

                  Perusul are dimensiunea de 17 cm ,dar si 15 ,deoarece unii peruse sunt mai micuti . 

 

Leave a comment