Prietenii de langa noi

ACHIZITIONAREA PERUSILOR

Inainte sa achizitionezi un perus este foarte bine sa luati in considerare urmatoarele lucruri:
-Aveti destul timp ca sa vil petreciti impreuna cu micul suflet. Acestia necesita foarte multa atentie din partea stapanului.
-Aveti destui bani ,deoarece chiar daca un perus nu scoate multi bani din buzunar ,colivia ,jucariile si hrana ,necesita o suma mai mare (daca vreti ca prietenul dumneavoastra sa se simta bine)
-Aveti destula rabdare cat sa stati sa il dresati daca nu va luati unul deja dresat
-Nu aveti animale care sa-i faca rau
-Puteti lua legatura cu cineva care sa aiba grija de el daca plecati undevaLD9CCAVY6K1ZCA6ZUQQSCAZTOGE8CA514F0ECAL66OVSCAU6KG2GCA3YIDWGCAIF57YFCAQ98FVOCARYEZH0CAAZ6WQGCAEA217QCAJQJ46RCAB5PNPBCAY95P62CA22JQYBCAW8K4GFCAY2PFFG

        Legatura  cu stapanul 

 Daca vreti ca micuta pasare sa ve respecte ,atunci ar trebui sa existe o legatura cu ea si cu dumneavoastra . Daca nu vati cumparat un perus deja dresat ,atunci aveti un drum lung de parcurs . Dragi mei , eu am trecut prin asta si inca mai trec cu perusica mea Bluence . 

      Daca vreti sa va imprieteniti in primul rand trebuie sa ii lasati liberi ,dar abia dupa ce sa obisnui cu mana dumneavoastra langa colivie si cu vocea ta. 

Abia atunci il puteti lasa sa zboare.Tu trebuie sa te asezi undeva in camera in care il lasi sa zboare si trebuie sa te uiti foarte linistita la acesta , este foarte important ca abia dupa ce se obisnuieste cu locul unde sa asezat , sa incepeti sa vorbiti cu el foarte bland. Daca se intuneca si inca nu a iontrat in colivie,atunci ,in cel mai rau caz ,trebuie sa stingeti lumina si sa il luati foarte incet in palma mai mult impingandul usor si sa incercati sa ii vorbiti foarte bland cu un ton foarte incet. Dar deasemenea puteti sa va apropiati incet de el cu lumina deschisa ,tinand colivia in mana si sa apropiati colivia de acesta. (peruselul meu Dipper)

       Al doilea pas spre inima lui, este mancarea! Introduceti mana plina cu seminte sau legume ,in functie de ce ii dati sa manance si apropiati-va incet de acesta .Mana cu seminte trebuie sa stea sub piciorusele lui si deasemenea nu trebuie sa atinga bara.Acest lucru trebuie sa il repetati de mai multe ori si trebuie sa aveti foarte multa rabdare. Daca totusi nu mananca din mana dumneavoastra ,dimineata dup ace a mancat ,scoatei hranitoarele si dupa-amiaza (cam pe la 2-3) introdu mana cu seminte . Atunci cu siguranta se va incumeta si va manca . Dupa sa nu uitati sa-i puneti hranitoarele la loc .Repetati aceasta tehnica timp de o saptamana sau chiar mai mult. 

        Al treilea pas care va va garanta ca sunteti deja prietenul lui  este asezarea pe degetul dumneavoastra.Apropiati-va incet cu degetul de piciorusele lui si apoi ridicatil putin mai sus ,acesta se va urca dupa mai multe incercari. Cand se pune pe degetul dumneavoastra inseamna ca are incredere in tine ,nu-l speria in aceasta perioada sau de acum in colo!images (1)

               Sfaturi catre o relatie fericita

                         cu perusul tau 

       In acest articol va voi impartasi metodele mele si nu numai de imblazirii perusilor . Si eu am fost o incepatoare asa cum sunt si unii dintre voi . Deci sper sa va foloseasca urmatoarele sfaturi:

      Pentru o dresare mai usoara este indicat sa cumparati un perus de la un crescator .Perusul trebuie sa stie sa stea pe deget si sa manance din mana. 

         Daca va cumparati un perus salbatic ,atunci aveti un drm lung de parcurs,dar nu este nico problema ,astfel incat bucuria va fi mai mare.Atunci cand insfarsit iti atingi scopul si perusul te atinge de fata sau se urca pe capul tau ,te trece un fior de fericire prin corp.images (3)

   1.Vorbitul si schimbatul hranei

          Primul lucru pe care trebuie sa il faceti ca sa va apropiati de perusul dumneavoastra este sa vorbiti cu el in continuu in primele saptamani .Nu trebuie sa le dati drumul din colivie in perioada de acomodare!

2.Acomodarea

         Ca perusul tau sa se simta in largul lui ,mai intai trebuie sa se acomodeze cu dumneavoastra. In fiecate zi apropiati-va de el si apropiati-va mana de colivie ,in acest timp trebuie sa-i vorbiti foarte frumos si sa il alintati in continuu.Daca este rasfatat si ii place acesta isi va misca foarte incet capul de sus in jos si va scoate niste sunete joase .

3.Mancatul din palma

      Acest lucru l-am mai scris asa ca am sa prescurtez aceasta tema.Dupa cam 3 saptamani sau chiar mai mult de cand ati adoptat mica fiinta ,itroduceti mana plina cu mancare ,in colivie .Perusul va veni sa manance .Incercati sa repetati acest lucru timp de mai mult de o saptamana.2NNECA2FYSAJCA1IEBWZCA75KJBSCAU2V5SICAMKA4I8CALQ3UPSCALTZXQTCAVTJO5QCARL9UMMCA4GTLPJCAYDM1JLCAK87WHOCA3NJ3TPCAOXPBK7CA47C79JCA0W2ZONCAR4EW06CAD7LO1E

4.Degetul

        Este momentul ca pasarea ta sa aiba incredere in tine . Introdu in colivie un deget de mai multe ori cu foarte multa grija .Lasa-l pe micut sa il observe si nu te speria daca o sa te piste .El incearca doar sa vada daca degetul este destul de stabil pentru acesta.Repeta si acest lucru de mai multe ori.LYD0CAA67J6RCA05HKKOCA8NLUKOCA0Q7UDJCAL907U9CAOZT7HICAIBT4Q4CAONYNCXCAAFVKTQCAJBJFXZCA9BUDB8CAF4R92ICAAO8DRLCAH0MLNSCASEZO4XCA0DZN4BCA9WBJPICAN632XQ

5.Libertatea.

       Lasa-ti pasarea sa exploreze camera in care se afla.La inceput eu le-am dat drumul mai repede la ai mei si a trebuit sa-i sperii ca sa-i indrum inapoi in colivie ,deoarece nu am stiut si nu am citit alte bloguri.Dupa am scos o bara pe care stateau in colivie si am asezat-o in exteriorul coliviei (ei fiind deja obisnuiti cu mana mea),dupa am ridicat capacul coliviei si i-am impins usor spre bara.Cand le era foame intrau in interiorul coliviei si mancau si apoi se intorceau din nou la bara .Atunci am stiut ca le place sa stea afara ,deoarece m-ai aveu alta bara  care statea in interiorul coliviei ,dar nici nu o bagau in seama.De atunci i-am lasat liberi pana si noaptea .Si acum le place sa stea pe omul de zapada agatat de un perete in inaltime si sa stea pe planta mea copac(foarte mare).Incearca si tu si te asigur ca o sa  te iubeasca!

6.Urcatul pe umar

,,Puiul” meu s-a urcat cam greu pe mana ,dar al tau se va urca cu usurinta! Atunci cand sta pe deget ,intinde-ti bratul  si ai sa vezi ca el va inainta pe acesta cu foarte mare curiozitate!:)Pune-ti jucaria lui preferata pe umar si el va ajunge pe umarul tau ,unde va descoperii materialul hainei tale (foarte buna de rontait),fata ta si fiorul de fericire care il bucura si pe el ,urechiusa ta (absolut de delicioasa si la fel si cerceii),buzele tale si obrajii tai (numai buni de scarpinat si de demonstrat ca te iubeste!:) )BT34CA3IXA6GCAVE3FM6CAFP11YCCAGGMYW2CAXU5I0TCAIFOHJBCA0RUQFACAJF8NXVCA1X6IIPCALA9EOHCAAWIGKXCAXDQ94PCATKC32ACAFZZ6B3CAWQM1JXCAZ1AUV2CAKHWVC6CAIRHDET

Am plans cand am scris asta ,deoarece sa ti se intample aceste lucruri ,este pur si simplu cea mai mare bucurie care ti se poate intampla!Sper sa va bucurati si voi la fel ca si mine!

 

                                 Firea perusilor

    Fiecare perus e diferit.Niciodata nu o sa dati peste un perus care sa aiba aceeasi fire cu a perusului tau. De obicei cand mergeti la pet-shop dupa o despartire cumplita de fostul perus , cautati unul exact la fel ca si celalalt si de foarte multe ori credeti ca daca alegeti unul cu acelasi penaj o sa fie sau o sa se comporte la fel ca si celalalt. Sa stiti ca asta nu este niciodata adevarat si sa nu sperati niciodata in acest lucru. Haideti sa va spun cum se intampla de obicei:

      Ajungi acasa , ai foarte multa grija de noul tau perus.Dupa introduci mana in colivie si torturezi mica fiinta care nici macar nu te cunoaste ,ii este frica de tine si crede ca o sa ii faci rau cand iti apropii degetul sa se urce pe el. A doua zi faci la fel si perusul se sperie si mai tare. Eventual tot in adoua zi ii dai drumul sa zboare si noapte cand  vezi ca nu se duce in colivie ,iti dai seama ca trebuie sa il prinzi pe intuneric.Atunci incerci sa ii vorbesti ,crezand ca o sa il  linistesti ca si pe celalalt perus de care iti era dor ,dar acesta nu este la fel ca si celalalt si zilele urmatoare o sa-ti asocieze voacea cu a unui dusman .  Apoi cand vezi ca nu te apropii deloc de noul tau prieten ,iti amintesrti cat de apropiat erai de celalalt perus si incepi sa plangi . Dupa ce iti revii iti dai seama de greselile facuta si o iei de la inceput cu viitorul tau prieten(perusul actual).

       Credeti-ma e groaznic sa vi se intample asta ,de aceea e mult mai bine sa va cumparati unul care sa nu semene cu celalalt si sa va aminteasca ca fiecare are personalitatea lui ,mai timid ,mai indraznet ,mai galagios ,mai lenes ,etc. 

       Acordati foarte  multa   atentie perusului vostru si simtitiva cat de bine puteti alaturi de ei! T76ICAGYKIXSCA1JSMHOCAJ0HJIJCA8PUX0MCAIEE6D5CA8NKVFPCAE8IBH0CAWH3GWWCAQZG2IOCA2UR240CAIZZ32DCASPOPFOCA0YIXNFCAFLNI0YCAJBEFUECAYZVIP1CAG5W3NKCAQQLWNZ

                           

Leave a comment